Go Back
Udskriv Pin Opskrift

Cheesecake med hindbær eller andre bær.

Ingredienser.

Til kiksebunden skal du bruge.

  • 250 g Digestivekiks
  • 125 g Smør
  • 1 Teskefuld stødt kanel
  • 1 Springform på cirka 22 cm i diameter.

Til flødeostecremen skal du bruge.

  • 3 Blade husblas
  • 400 g Flødeost naturel
  • 100 g Flormelis
  • 1 Usprøjtet limefrugt
  • 2,5 dl Piskefløde

Til pynt skal du bruge.

  • 400 g friske hindbær eller andre bær.

Opskrift.

Kiksebund.

  • Læg kiksene i en frysepose og knus dem.
  • Smelt smørret ved svag varme og rør det sammen med de knuste kiks og kanel.
  • Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
  • Kiksebunden skal bage i ovnen i 10 minutter ved 175 grader.
  • Lad den køle helt af i formen.

Flødeostecreme.

  • Udblød husblassen i koldt vand i cirka 10 minutter og tag bladene op af vandet,
  • vrid dem let og smelt dem forsigtigt over et vandbad.
  • Pisk flødeost, flormelis og 2 teskefuld fint revet limeskal sammen i en skål.
  • Pisk fløden til flødeskum i en skål.
  • Rør 5 spiseskefuld flødeskum sammen med den smeltede husblas.
  • Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
  • Vend til sidst husblas – flødeblandingen sammen med flødeostecremen.
  • Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen.
  • Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 4 timer.

Pynt med hindbær eller andre bær.

    Hvis kagen først skal bruges senere, skal den opbevares på køl.

      Velbekomme.

        QR Code.

        QR Code.
        [su_qrcode data="https://www.mormorsopskrifter.dk/cheesecake-med-hindbaer-eller-andre-baer/" size="100" margin="5" link="https://www.mormorsopskrifter.dk/cheesecake-med-hindbaer-eller-andre-baer/" color="#497bb9"]